„Lehetőségeink Fő Tere”

Piaccsarnok

Abony város szívében található piac jelenlegi állapotában nem felel meg a mai kor követelményeinek, ezért mindenképpen változtatásra van szükség. Ez nem csupán a piac területén árusító kereskedők és szolgáltatók vágyait fogalmazza meg, hanem a helyi lakosság igényeit is. A jelenlegi rendezetlen, nem megfelelő körülmények között működő piactér és hozzá kapcsolódó üzletek helyére kerülő létesítmény megfelelő válasz a helyi igények kielégítésére, hogy az őstermelői piac méltó, rendezett helyet kaphasson, valamint a helyi kiskereskedők és szolgáltatók koncentráltan, egy helyre tudjanak települni.

A piaccsarnok és fedett piactér első ütemét képezi annak a beruházásnak, amelynek megvalósulásakor egy kiskereskedelmi és szolgáltató központ jön létre Abony belvárosában.

Tervezetten a piaccal kapcsolatban az alábbi beruházások történnek meg:

  • Kialakításra kerül egy nyitott piaccsarnok, amelyben az értékesítő helyek mellett üzlethelyiségek is helyet kapnak.
  • Fedett piac kerül kialakításra, melyhez kapcsolódnak a piac kiszolgáló helyiségei.
  • Zöldfelület fejlesztése.

A hátsó épületrész földszintjén lesz elhelyezve a piacépület, melynek egy fedett, zárt piaccsarnoka és egy fedett nyitott területe is lesz. A piac hátsó részén egy fedett, de két oldalról nyitott területen lehetőség lesz a kültéri pultos árusításra is. Az asztalok a beltéri asztalokkal együtt egységes kialakításúak, tisztítható felületűek, és alul polcos kialakításúak lesznek. A terület északi felében helyezkednek el a kiszolgáló létesítmények.