„Lehetőségeink Fő Tere”

Szilágyi Erzsébet út

A Szilágyi Erzsébet utca a 40. sz. főútról lehajtóknak biztosít kapcsolatot a Nagykőrösi úton át Kőröstetétlen, Törtel irányába, jelenleg egyirányúan. A Kőröstetétlen, Törtel települések felől érkező forgalom közvetlenül a Kossuth téren keresztül jut el a 40. sz. főútra.

A projekt céljai között szerepel a főtéren átmenő forgalom csökkentése. A Kossuth tér környezetrendezése során kialakításra kerülő forgalomcsillapító zóna csak abban az esetben hozható létre, ha a fentebb szereplő két település irányából érkező forgalom kapcsolata biztosított lesz a 40. sz. főúttal. 

A Szilágyi Erzsébet út rehabilitációjának célja a főtéren átmenő forgalom csökkentése, melyet a Szilágyi Erzsébet utca kétirányúvá tételével valósítható meg.  A meglévő parkolók megszűnnek. Az utca burkolatszélessége változik, ennek megfelelően rehabilitálják a közterületet, megvalósul a vízelvezetés, újabb, a burkolatszélességnek megfelelő parkolók kerülnek kialakításra, illetve megtörténik a zöldterület fejlesztése. A beruházás illeszkedik az Abony – Kőröstetétlen és Abony – Újszilvás összekötő utak fejlesztéséhez. A projekt megvalósulásával a főtéren átmenő forgalom csökken, de továbbra is biztosítva lesz a város átjárhatósága.