„Lehetőségeink Fő Tere”

Zeneiskola

A jelenlegi Zeneiskola helyére tervezett beruházás jelentősen erősíti a belváros kulturális és közösségi központ funkcióját, amelyet a város a tradicionális zeneoktatásra, amatőr művészeti csoportjaira és civil szervezetire alapoz. Cél a település társadalmi kohéziója és a helyi identitás erősítése, a város kulturális igényeinek kielégítése. 

Az abonyi Zeneiskola tradíciókkal rendelkező, országosan elismert oktatást végez. A jelenlegi épülete elavult, korszerűtlen. Pedig olyan csoportok, mint pl. az Abonyi Fúvószenekari Egyesület, illetve Abonyi Mazsorett csoport tevékenykedik benne, akik már számos rendezvényen értek el szép eredményeket. Ezekre a tevékenységekre, csoportokra eddig is számos, több esetben visszatérő rendezvény épült. 

A Komplex kulturális, oktatási, művészeti központ főépületéhez egy belső udvaron keresztül kapcsolódik a zenei oktatás részére kialakított rész, amely önálló bejáratú, 4 kisebb oktató teremmel és egy osztott, összenyitható szolfézs teremmel rendelkezik. Az épületrész rendelkezik női és férfi mosdóval, valamint tároló helyiségekkel. 

Az intézmény új épületbe költöztetésével a zeneoktatás új lendületet kaphat.