„Lehetőségeink Fő Tere”

Cégtörténet

Az Abonyi Városfejlesztő Kft-t azzal a céllal hozta létre Abony Város Önkormányzata, hogy segítsen a város fejlődésének kereteit meghatározó, EU-s támogatással megvalósuló fejlesztések menedzselésében, lebonyolításában. Olyan projekteket kívánunk megvalósítani, melyek reményeink szerint valóban a jövőbe mutatnak, és jó alapokat teremtenek a város vonzerejének erősítéséhez. 

Abony Város Képviselő-testülete a 279/2009. (IX.10.) sz. határozattal döntött arról, hogy pályázatot nyújt be a Közép-magyarországi Operatív Program keretében a „Funkcióbővítő rehabilitáció” Pest megyei településközpontok fejlesztése –integrált településfejlesztés Pest megyében KMOP-2009-5.2.1/B kódjelű pályázatra. A projektmenedzsment feladatok ellátására kötelező volt a pályázónak létrehoznia a Városfejlesztő Társaságot. Ezért Abony Város Önkormányzata a „Lehetőségeink Fő tere –Abony Város integrált településközpont fejlesztése” KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosítószámú projekthez kapcsolódó nagyszabású fejlesztések menedzselésére érdekében a 418/2009. (XII.16.) sz. határozata alapján, 2010. december 16-án megalakította az Abonyi Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaságot. 

A projektmenedzsmentet ellátó Abonyi Városfejlesztő Kft. valósítja meg a projekttervezési, forrás-előteremtési és operatív feladatokat. A társaság munkájának legnagyobb része az operatív feladatok ellátásából áll. Az Önkormányzat megbízásából végrehajtja az Integrált Városfejlesztési Stratégiában megfogalmazott beruházásokat, feladatokat. Másik legfontosabb feladatunk, hogy a fejlesztések pontos és minden részletre kiterjedő megvalósítása érdekében folyamatos ellenőrzéseket tegyünk, valamint tartsuk a kapcsolatot a kivitelező vállalkozókkal, az önkormányzattal, s a véleményezésben, kidolgozásban aktívan részt vevő civil szervezetekkel. 

Az Abonyi Városfejlesztő Kft. élére határozott időtartamra 2014. május 31.-ig Jánosi Lászlót nevezték ki. A társaság felügyelő bizottsági tagjai 2013. május 31.-ig: Pillmayer Lénárd, Lankus József, Kovács István Imre.

Az Abonyi Városfejlesztő Kft. mindennapi munkájának célja városunk fejlesztése, a gazdaság élénkítése és a kulturális gyarapodás. 

Jelenleg társaságunk készíti elő és bonyolítja le az önkormányzat uniós projektjét, az Integrált Városfejlesztési Stratégiához tartozó fejlesztéseket.